Nieuws

DE ROEP OM TRANSPARANTIE IN DE BELGISCHE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT NEEMT TOE

DE ROEP OM TRANSPARANTIE IN DE BELGISCHE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT NEEMT TOE

Hoge marges voor bemiddeling of contractmanagement raken uit den boze en inhuren zonder tussenschakels wordt de standaard. In lijn met die marktontwikkelingen organiseren HeadFirst en Source een zorgenvrij inhuurproces op een transparante en persoonlijke wijze.

In Nederland is de trend van flexibilisering al een decennium bezig. Inmiddels vloeien de gevolgen van de mondiale flexibiliseringstrend ook rijkelijk in de Belgische arbeidsmarkt. Myranda Dyck, sales manager bij HeadFirst en Source BeLux, is ervan overtuigd dat deze ontwikkeling vraagt om professionalisering van inhuur bij overheden en corporate organisaties. “In deze snel veranderende arbeidsmarkt willen wij de verbinder zijn tussen kennisvragen en -aanbieders. Een baken voor opdrachtgevers, leveranciers en freelancers die willen excelleren, zonder zich zorgen te maken over inhuurrisico’s en administratieve rompslomp”, zegt Myranda Dyck.

Schaarste aan expertise in de arbeidsmarkt
“Kennis raakt ‘versnipperd’. Zonder inzet van slimme technologie is het onmogelijk die kennis inzichtelijk en toegankelijk te houden. Ondertussen neemt de schaarste in de arbeidsmarkt toe, zeker in de IT”, stelt Myranda. Zij vervolgt: “Organisaties zoeken wegen om de benodigde expertise binnen te halen én te houden. Desondanks dragen zij ook zelf bij aan het probleem. Doordat HR continu in dezelfde vijver vist en geen ruimere marktbevraging doet. Hulp en advies voor het opzetten van een goed inhuurproces biedt in deze situatie uitkomst. Daarnaast worden ook Talent Management en Talent Mobility gevestigde begrippen in dit nieuwe proces.”

Volgens de laatste cijfers zijn er 210.000 freelancers actief in België. Volgens Myranda Dyck hebben HeadFirst en Source deze omvangrijke groep niet alleen goed in het vizier, zij hebben ook een kort lijntje met deze freelance markt. Zij adviseert organisaties dan ook hulp te zoeken bij een Managed Services Provider (MSP). “Source is bij uitstek een MSP-partner die in staat is schaarse expertise toegankelijk te maken als de vraag van opdrachtgevers komt. Sinds 2016 leiden wij – op aanvraag van opdrachtgevers – in samenwerking met niche-leveranciers freelancers op in schaarse vakgebieden, zoals Java Ontwikkelaars en Data Science specialisten. Zo bestrijden we schaarste pas echt”, aldus Myranda Dyck.

Strategische partner
Een MSP dienstverlener neemt het inhuurproces gedeeltelijk of volledig uit handen en optimaliseert dit verder. “Wij garanderen het vinden van de juiste professionals, regelen de screening, contracten en de administratieve afhandeling, zorgen voor tijdige betalingen, nemen de inhuurrisico’s weg en bieden inzicht middels dashboards en rapportages. Waarbij de klant een marktconforme prijs betaalt en de professional een marktconform tarief krijgt”, erkent Myranda Dyck. “In Source treft u geen dienstverlener, maar een strategische partner met een persoonlijke aanpak, waarbij het belang van de organisatie en de professional voorop staat. Onze toegevoegde waarde ligt in het bieden van een totaaloplossing door Source als MSP te combineren met HeadFirst die zich op rekrutering richt.”

Inspelen op behoeften
In het businessmodel van HeadFirst en Source staan onafhankelijkheid en transparantie centraal. Volgens Myranda Dyck is dit bij uitstek waar organisaties in België de komende jaren behoefte aan hebben. “Met een lokaal kantoor en secure kennis van de Belgische markt, kunnen wij snel en goed inspelen op deze behoeften. Als organisatie gaan wij groot inzetten op het vergroten van onze naamsbekendheid en het uitdragen van onze kennis, gebaseerd op onze ruime ervaring in de Nederlandse flexmarkt, met als doel te groeien op de Belgische markt. Onze missie: de Belgische flexibele arbeidsmarkt transparanter maken dan ooit tevoren!”

Over HeadFirst en Source
HeadFirst en Source zijn, samen met Proud Company en Designated Professionals, onderdeel van het in Nederland beursgenoteerde HeadFirst Source Group. De groep is marktleider op het gebied van inhuur van externe professionals; matchmaking, contracting en payrolling. Dagelijks werken bijna 5.000 professionals bij ruim honderd opdrachtgevers in Nederland, België en Luxemburg, waarmee het een jaaromzet realiseert van circa 500 miljoen euro.

Het artikel ‘De roep om transparantie in de Belgische flexibele arbeidsmarkt neemt toe’ is geplaatst in Datanews nr. 04. 

ATOS SLUIT OVEREENKOMST MET BLUE FORCE ALLIANCE VOOR WERVING PROFESSIONALS IN VERANDERENDE IT-MARKT

ATOS SLUIT OVEREENKOMST MET BLUE FORCE ALLIANCE VOOR WERVING PROFESSIONALS IN VERANDERENDE IT-MARKT

Atos in de Benelux & The Nordics gaat de komende drie jaar in zee met Blue Force Alliance (BFA), een gelegenheidsconsortium van Staffing Management Services en onze MSP-dienstverlener Source, voor de werving en contracthandling van tijdelijk in te zetten professionals. Door de werving en contracthandling van deze professionals uit te besteden aan BFA, speelt Atos in op de behoefte aan nieuwe kennis en vaardigheden die de veranderende IT-markt met zich meebrengt. Dit stelt haar in staat klanten maximaal te ondersteunen bij hun digitale transformatie.

Vóór de totstandkoming van de driejarige overeenkomst leverden zowel Staffing Management Services, gespecialiseerd in de regievoering van de werving en inzet van tijdelijk personeel, en Source, deskundig op het gebied van contracthandling, al diensten aan de Atos Groep. Zo verzorgt Staffing Management Services de MSP-dienstverlening voor tijdelijk personeel voor equensWorldline en is Source is al geruime tijd verantwoordelijk voor het contractmanagement van alle tijdelijke stafmedewerkers van Atos in de Benelux.

“Met deze overeenkomst profiteert Atos van de gestandaardiseerde en geautomatiseerde werkwijze van Blue Force Alliance. We beschikken over één loket voor de werving en contracthandling van tijdelijke professionals met specifieke vaardigheden die voor de levering van onze digitale transformatie diensten cruciaal zijn. Hiermee creëren we een flexibele schil van experts uit de volledige markt die naar behoefte kan worden ingezet”, vertelt Martin Schoenmakers, COO Atos Benelux & The Nordics.

“Dankzij deze overeenkomst krijgen wij via Blue Force Alliance volledige toegang tot de markt van externe professionals (Zzp-ers), in het bijzonder door de Crowd Sourcing oplossing van Staffing Management Services. Hierdoor zijn we in staat om specifieke expertise en competenties te vinden en in te huren waarmee we in staat zijn klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie”, aldus Schoenmakers. “Bovendien streven we naar een goede balans tussen eigen personeel en tijdelijk personeel. Zo zijn we een uitgebreid programma gestart waarin we eigen personeel omscholen naar functies gericht op de digitale transformatie van onze klanten. Door te investeren in onze eigen medewerkers en de werving van tijdelijke professionals kunnen we optimaal inspelen op de veranderende behoeften van onze klanten.”

“Deze overeenkomst tussen Atos, Staffing Management Services en Source is uniek vanwege de samenwerking tussen drie marktleiders die ieder erkend worden als thought leader op hun eigen vakgebied, respectievelijk het realiseren van digitale transformatie, MSP-dienstverlening en contractmanagement. Het is één van de grootste contracten op dit gebied in de betreffende regio”, aldus Mike Korenvaar, CFO van HeadFirst Source Group. Robert van Gasteren, CEO van Staffing Management Services, vult aan: “BFA wordt een verlengstuk van de Atos organisatie en draagt direct bij aan het succes van Atos voor en bij hun klanten. Door onze unieke wijze van Crowd Sourcing kunnen leveranciers en externe professionals via diverse portals op een hele transparante wijze profiteren van deze samenwerking.”

Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie met een pro forma jaaromzet van 12 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 100.000 collega’s in 72 landen. Het is de Europese leider in Big Data, Cybersecurity, High Performance Computing en Digital Workplace. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten Cloud diensten, Infrastructuur & data management, Business & platform oplossingen, en transactiediensten via Worldline, de Europese leider in de markt voor betaaloplossingen en transactiediensten. Met haar diepgaande technologische expertise en kennis van industriële sectoren ondersteunt zij klanten in de volgende marktsectoren: Defensie, Financiële dienstverlening, Gezondheidszorg, Manufacturing, Media en Nutsvoorzieningen, Publieke Sector, Retail, Telecom en Transport. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen en opereert onder de namen Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify en Worldline. Atos SE (Societas Europaea) staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index.

MSP-AANBIEDERS OP DE NEDERLANDSE EN BELGISCHE MARKT

MSP-AANBIEDERS OP DE NEDERLANDSE EN BELGISCHE MARKT

De externe inhuur van professionals optimaliseren? Lees dan het vierde onderzoek onder MSP’s in Nederland en België. Gevuld met informatie over de omvang, opdrachtgevers, visie op de markt, trends, geschiedenis én de plannen voor de toekomst. Onze MSP-dienstverlening Source is ook in het rapport opgenomen. Download gratis op https://bit.ly/1d9J9h6

HEADFIRST EN SOURCE WILLEN BELGISCHE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OPENBREKEN

HEADFIRST EN SOURCE WILLEN BELGISCHE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OPENBREKEN

Transparante tarieven en complete ontzorging van de externe inhuur: met die stevige argumenten willen HeadFirst en Source potten breken op onze arbeidsmarkt.

“Heel wat Belgische organisaties zijn nu naar het MSP-model aan het kijken, omdat ze wel houden van die centralisatie. Dus er is voor een speler als ons een grote opportuniteit weggelegd”, steekt Myranda Dyck, sales manager bij HeadFirst en Source BeLux van wal. In de rekruteringssfeer staat een Managed Service Provider (MSP) synoniem voor een bedrijf dat als tussenpersoon fungeert in de rekrutering van (tijdelijke) werkkrachten. “Wij zien bijvoorbeeld meer en meer projecten rond industrie en finance. Onze toegevoegde waarde ligt daar in de complete ontzorging, waarbij we breder gaan dan alleen maar de IT-profielen”, zegt Myranda Dyck.

“In Nederland zijn intermediair en contractor veel meer ingeburgerde termen. België lijkt die stap over te willen slaan en direct voor een MSP-model te gaan”, zegt ook Bart van der Geest, marketing manager bij HeadFirst Source Group. “We willen een totaaloplossing in de markt zetten waaruit de klant kan kiezen. Advies verlenen staat ons daarbij hoger in het vaandel dan de klant iets verkopen dat hij niet nodig heeft”, aldus van der Geest.

Source en HeadFirst zijn twee van oorsprong Nederlandse bedrijven die sinds de fusie in 2016 tot de HeadFirst Source Group behoren. Die laatste is genoteerd op Euronext Amsterdam en tekende vorig jaar een omzet op van ongeveer 470 miljoen euro. HeadFirst Source Group trekt met beide merken gezamenlijk naar de markt. Source treedt daarbij op als Managed Services Provider (MSP), terwijl HeadFirst vraag en aanbod bijeen brengt en zich dus op rekrutering richt. “Maar het is de combinatie én onze vendor-neutrale opstelling die ons uniek maakt op de Belgische markt”, maakt Myranda Dyck zich sterk.

Hoger segment van de flexmarkt
Vorig jaar stelde de groep meer dan 5.000 professionals tewerk: een flink deel daarvan doorlopend, maar gemiddeld is de opdrachtduur een jaar tot anderhalf jaar. “We zitten in het hoger segment van professionals binnen de totale flexmarkt. Dat is een moeilijke markt”, erkent Myranda Dyck, “maar wij denken dat we voor veel meerwaarde kunnen zorgen door de complexiteit weg te nemen voor de eindklant en door transparant te werken. Ook in onze tarieven trouwens, waar we met duidelijke, vaste, lage prijzen werken. Dat is een aanpak die veel Belgen nog niet gewend zijn”, meent Myranda Dyck.

De schaarste aan IT’ers zorgt volgens Myranda ook voor mogelijkheden. “Er is de jongste jaren in België een echte wildgroei rond rekrutering geweest, maar heel wat klanten zijn al lang niet meer tevreden over de huidige gang van zaken. Wij zien onszelf als een disruptor die de markt wakker doet schudden”, zegt Myranda Dyck. De aanpak van een start-up dus? “Ja, behalve dat wij wél een ervaren partij zijn. We zijn in België misschien nog eerder onbekend, maar we hebben ruim twintig jaar expertise en ervaring in Nederland al opgebouwd en daar kunnen we zeker uit puren voor België.”

Blue Force Alliance
“Als de dienstverlening perfect door ons uitgevoerd kan worden, gaan we alleen naar de markt. Maar waar nodig kunnen we zeker partnerships afsluiten met andere dienstverleners. Blue Force Alliance (BFA) is daar een mooi voorbeeld van”, zegt Myranda Dyck. BFA is een gelegenheidsconsortium van Source met Staffing Management Services dat de komende drie jaar Atos in de Benelux en de Nordics bedient. “Met deze overeenkomst beschikken we nu over één loket voor de werving en het contractbeheer van tijdelijke professionals met specifieke vaardigheden die voor onze digitale transformatie cruciaal zijn”, aldus Martin Schoenmakers, COO Atos Benelux & The Nordics.

Dit artikel is 20 april 2018 gepubliceerd op DataNews.